Huilu soikoon suomalaista-konsertti

su 8.10. kello 18.00

Seurakuntatalo

Emilia Alho, huilu ja Tiina Karhu-Ahtonen, piano

”Huilu soikoon suomalaista”- konsertti juhlistaa 100- vuotiasta Suomea. Konsertissa kuullaan suomalaisen huilumusiikin klassikot Sibeliukselta, Kaskelta ja Melartinilta sekä muita harvemmin kuultuja helmiä. Konsertti päättyy Järnefeltin rakastettuun kehtolauluun sovitettuna huilulle ja pianolle.

Emilia Alho (o.s. Kauppinen) aloitti huilunsoiton opinnot Länsi-Karjalan musiikkiopistossa. Myöhemmin hän on opiskellut Joensuun konservatoriossa Pekka Mustaniemen johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa suorittaen musiikin maisterin tutkinnon Hanna Juutilaisen johdolla vuonna 2005. Lisäksi hän täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla. Alho toimi huilun äänenjohtajana Orkester Nordenissa vuonna 2002 ja hänet on palkittu Quantz-huilukilpailussa (1997) ja Crusell-huilukilpailussa (2001). Syksystä 2003 lähtien Alho on toiminut Seinäjoen kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana. Orkesterimuusikon työn lisäksi hän opettaa huilunsoittoa Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa ja Seinäjoen kansalaisopistossa.

Tiina Karhu-Ahtonen aloitti pianonsoiton Joensuun konservatoriossa. Hän valmistui pianonsoiton opettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta Carlos Turriagon johdolla ja suoritti pianonsoiton A-tutkinnon Turun Taideakatemiassa Jukka Juvosen ohjauksessa. Karhu-Ahtonen on opiskellut myös Rotterdamin konservatoriossa Michael Davidsonin luokalla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla ja opiskellut musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa. Karhu-Ahtonen on Lapuan musiikkiopiston pianonsoiton opettaja ja säestäjä. Hän esiintyy säännöllisesti eri kokoonpanojen kanssa.

Vapaa pääsy, ohjelma 5 e ja kahvitarjoilu lähetystyön hyväksi. Tervetuloa!