Virkajärjestelyt Kihniön ja Virtain seurakunnissa

16.9.2019 09.42

Mauri Pihlajamaa jää eläkkeelle 1.11.2019. Tästä alkaen toukokuun 2020 loppuun saakka Virtain vs. kirkkoherra Jukka Taskinen hoitaa Kihniön seurakunnan kirkkoherran hallinnolliset ja esimiestehtävät ja seurakunnan yleisjohdon. Hänen työpanoksensa olisi Kihniössä 25% ja Virroilla 75%. Mitään yhteistä virkaa ei perusteta. Marja Tuomi jatkaisi Kihniössä ja Virroilla osa-aikaisena seurakuntapastorina (50% molemmissa). Marja Tuomen kohdallakaan ei ole kyse virasta tai yhteisvirasta, vaan määräaikaisesta järjestelystä. Marja Tuomi on tehnyt Kihniössä myös diakoniatyötä, mutta nyt Kihniön seurakunnan on etsittävä uusi henkilö tekemään diakoniatyötä. Nämä väliaikaisjärjestelyt tehdään sen vuoksi, että Kihniön seurakunnan hiippakunta vaihtuu 1.1.2020 Tampereen hiippakunnaksi ja näin uudelle hiippakunnalle jää aikaa arvioida tilannetta kokonaisuuden kannalta.