Uutislistaukseen

Emerituskirkkoherra Mauri Pihlajamaan pääsiäistervehdys

2.4.2021 11.11

Ristiltä armahdus

Pitkäperjantaina ristillä Jeesus lausui sanat: ”Se on täytetty” (Joh. 19: 30). Kuoleman pimeyden ja ahdingon keskellä siinä oli kuitenkin voitollinen sana. Jeesus oli suorittanut Isältä saamansa tehtävän ja sovittanut syntimme. Näin meille on tehty mahdolliseksi pääsy Jumalan luo iäiseen elämään.

Evankeliumin sana todistaa siitä täydellisestä armahduksesta, joka syntisille on valmistettu. Mitä me emme voi täyttää, sen Jeesus teki meidän puolestamme. Tämän armon saa jokainen omistaa uskon kautta omalle kohdalleen.

Jeesuksen ristin luona oli myös joitakin hänen läheisiään. Vähän ennen kuolemaansa Jeesus uskoi äitinsä rakkaimmalle opetuslapselleen. ”Siitä hetkestä lähtien opetuslapsi piti huolta Jeesuksen äidistä” (Joh. 19: 27).

Suurimmankin kärsimyksen keskellä Jeesus jaksoi muistaa läheisiään. Vastuu toisista ihmisistä on mukana kaikkein pyhimmässä hetkessä. Näin kristillinen rakkaus ja palvelutyö lähtee Jeesuksen luota, erityisesti Golgatalla annetusta uhrista. Meidän osaksemme on jo tullut suurin mahdollinen rakkaus, ja se ohjaa huomaamaan toiset ihmiset.

Hyvää Pääsiäistä!

Mauri Pihlajamaa