Häät

Avioliittoon vihkiminen on osa seurakunnan jumalanpalveluselämää ja sopii sen tähden hyvin toimitettavaksi kirkossa. Mahdollista on myös joku muu paikka, joka puitteiltaan soveltuu kirkolliseen toimitukseen.

Esteiden tutkinta

Avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on esteiden tutkinta (ennen puhuttiin avioliittoon kuuluttamisesta). Todistus sen suorittamisesta voidaan antaa aikaisintaan seitsemäntenä päivänä siitä, kun esteiden tutkintaa on pyydetty.

Kirkollinen vihkiminen

Kirkollisesti voidaan keskenään vihkiä avioliittoon mies ja nainen, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta ja joista ainakin toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja myös toinen johonkin kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön. Kirkon jäsenen on oltava rippikoulun käynyt. Pelkästään väestörekisteriin kuuluvan tulee solmia avioliitto siviilivihkimisellä. Varsinkin silloin, jos toinen puolisoista kuuluu kirkkoon, voidaan siviilivihkimisellä solmittu avioliitto siunata kirkollisesti.

Vihkikeskustelu

Avioliittoon vihkimisen yksityiskohdat ja siinä noudatettavat tavat käydään läpi etukäteen vihittävien kanssa. Musiikkitoiveissa on tarpeellista muistaa tilaisuuden luonne kirkon pyhänä toimituksena. Näistä asioista kannattaa hyvissä ajoin ottaa yhteyttä seurakuntaan..

Laskutusosoite

Kirkon Palvelukeskus