Hautajaiset

Kristillisessä hautaan siunaamisessa keskeistä on Raamatun sana, virret ja rukous. Sureville pyydetään siten lohdutusta ja neuvoa, ja vainaja jätetään Jumalan käsiin.

Ennen hautaamista tarvitaan hautauslupa. Omaiset voivat kuitenkin tulla kirkkoherranvirastoon sopimaan hautajaisista, vaikka lupa ei vielä olisi valmiina. Ilmoituksena seurakunnan jäsenen kuolemasta soitetaan sanomakellot arkipäivisin klo 10-12 välisenä aikana.

Kihniössä hautaan siunaaminen tapahtuu yleensä siunauskappelissa (omaisten toivomuksesta haudalla). Jos kappelin tilat eivät riitä, on myös kirkko käytettävissä.

Hautaukset ovat useimmiten lauantaina. Seurakunnan jäsenen kuolemaa muistetaan seuraavan päivän jumalanpalveluksessa, ellei ajankohdasta toisin sovita.

Seurakuntatalolla pidettävään muistotilaisuuteen pappi ja kanttori yleensä osallistuvat ilman eri kutsua. Muistotilaisuuden ollessa muualla (esim. kodissa), on hyvä ilmoittaa etukäteen, jos paikalle toivotaan seurakunnan työntekijää.

Kirkkoherra

Samu Turunen

puh. 040 804 9271

samu.turunen@evl.fi

Kihniön seurakunta

Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaisin, keskiviikkoin ja perjantaisin  klo 9-12

Käyntiosoite

Kihniön seurakunta
Kuruntie 14
39820 Kihniö
Puh. 040 804 9270
kihnion.seurakunta@evl.fi

alttaritaulu

Läheisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Kuolema on aina yllättävä - odotettunakin. Hautajaisjärjestelyissä noudatetaan vainajan tahtoa.

Hautajaisjärjestelyt

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys

Hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa seurakunnan työntekijät ovat apuna. Voit olla yhteydessä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaustilaisuus ja muistotilaisuus tarjoavat läheisille mahdollisuuden yhteiseen surutyöhön.

Hautaan siunaaminen

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa

Tue lapsen surua olemalla läsnä. Salli lapsen surra ja ole avoin. 

Lapsi ja kuolema

Lapsen kuoleman suuressa surussa ei tarvitse selvitä yksin. Läheisten lisäksi sekä kotikunta että kirkko auttavat.

Lapsen kuoleman surussa ei tarvitse selvitä yksin