Hautajaiset

Kristillisessä hautaan siunaamisessa keskeistä on Raamatun sana, virret ja rukous. Sureville pyydetään siten lohdutusta ja neuvoa, ja vainaja jätetään Jumalan käsiin.

Ennen hautaamista tarvitaan hautauslupa. Omaiset voivat kuitenkin tulla kirkkoherranvirastoon sopimaan hautajaisista, vaikka lupa ei vielä olisi valmiina. Ilmoituksena seurakunnan jäsenen kuolemasta soitetaan sanomakellot arkipäivisin klo 10-12 välisenä aikana.

Kihniössä hautaan siunaaminen tapahtuu yleensä siunauskappelissa (omaisten toivomuksesta haudalla). Jos kappelin tilat eivät riitä, on myös kirkko käytettävissä.

Hautaukset ovat useimmiten lauantaina. Seurakunnan jäsenen kuolemaa muistetaan seuraavan päivän jumalanpalveluksessa, ellei ajankohdasta toisin sovita.

Seurakuntatalolla pidettävään muistotilaisuuteen pappi ja kanttori yleensä osallistuvat ilman eri kutsua. Muistotilaisuuden ollessa muualla (esim. kodissa), on hyvä ilmoittaa etukäteen, jos paikalle toivotaan seurakunnan työntekijää.

Mauri Pihlajamaa

tai 03 448 4660

mauri.pihlajamaa@evl.fi

Kihniön seurakunta