Kirkkoherra Jukka Taskisen pääsiäistervehdys

4.4.2021 11.15

Pääsiäisvirsistä itselleni on läheisin virsi 84 ”Nyt se suuri päivä koitti, armon päivä valkeni!” Siihen on kaksikin syytä. Ensinnäkin virren alkusanat suorastaan räjäyttävät pääsiäisjuhlan alkamaan pitkän paastonajan jälkeen. Kristillinen usko on ensi sijassa ylösnousemususkoa. Ilman pääsiäisaamua ei kristinuskoa olisi koskaan syntynytkään. Eivät Jeesuksen elämä ja kuolema olisi riittäneet synnyttämään uutta uskontoa. Apostoli Paavali on tuonut tämän näkökulman vahvasti esiin. Hän kirjoittaa korinttilaisille: ”Ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne” (1. Kor. 15:14). Julistakaamme siis rohkeasti uskoa ylösnousemukseen!

Toiseksi minulle on tärkeää, että virren 84 sävelmä on toisinto Pohjois-Savosta. Sävelten myötä pääsen vuosisataisille sukujuurilleni Nilsiään. Näin sama toivo kannattelee minua sukupolvien ketjussa.

Rakkaat seurakuntalaiset, siunattua pääsiäistä!

Jukka-pappi